Az online csevegő használata

Csevegő fogalma:

Az online csevegés olyan társalgás , amely kettő vagy több ember között az internettel összekapcsolt számítógépek vagy mobiltelefonok hálózatán írásos formában zajlik. Ez történhet privát formában, mikor az adott beszélgetést csak az abban résztvevő két személy látja, vagy publikus csatornán, mikor egyszerre többen, akár korlátlan számú felhasználó is bekapcsolódhat.
[Bővebben a Wikipédián]
A chaten mindenki saját személynevének megadása nélkül egy felhasználónévvel (a továbbiakban nick), cseveghet.


Csevegő

Regisztráció:

A főoldali Regisztráció linkre kattintva tudsz új nicket készíteni magadnak. Az adatlapon meg kell adnod a kívánt felhasználónevet (nick), az E-mail címed, egy általad szabadon választott jelszót kétszer, a születési időd, a nemed és egy ellenőrzőszámot.
A nick bármilyen név lehet, ami még nem foglalt. Ez állhat betűkből, számokból, írásjelekből és különleges karakterekből. Maximális hossza 20 karakter lehet.
A jelszó ugyanúgy mint a nick, bármely tetszőleges karakterláncból állhat, ennek maximális hossza szintén 20 karakter. A születési időd és a nemed azért fontos, mert ez az adatlapodon megjelnik és a többi felhasználónak támpontot adhat, kivel beszél épp.
Az ellenőrző szám pedig semmilyen más célt nem szolgál, mint a kéretlen robotok kiszűrését és azok távoltartását a rendszertől.

Adattárolás:

A regisztráció után nem aktivált nick 1 nap elteltével automatikusan törlődik és a nick újra regisztrálhatóvá válik. Az aktivált és használatban lévő nick inaktívnak minősül és törlődik, amennyiben legalább 12 hónapja nem léptek be vele. Ez a nick szintén újra regisztrálhatóvá válik.
A hozzászólás a szerveren 7 napig kerül tárolásra, ezután automatikusan törlődik onnan.

Parancsok:

A parancsokat mindig az adott szobában található szövegmezőbe a chatablak alatt kell beírni, ahová magát a hozzászólást írod.

Írás harmadik személyben:

Erre a /me parancs használható. Példa: /me gondolkodik. Ez a következőképp fog a szobában, privátban megjelenni: Zsolti gondolkodik.

Bot parancsok:

Legegyszerűbben úgy tudod megtekinteni a bot parancsok listáját, ha szobába ahol Sopánka a bot jelen van csak annyit írsz be Sop segítség.

Fájlküldés:

Az aktuálisan épp használt szobában vagy privát beszélgetésben úgy tudsz fájlt küldeni a közösségnek, vagy aktuális beszélgetőpartnerednek, ha az alul található írósáv (szövegmező) melett balról elhelyezkedő File gombra kattintasz. Az itt megjenő ablakban a tallózás gombbal tudod saját készülékeden megkeresni a küldendő fájlt. Ezután a Küldés feliratú gommbal tudod azt továbbítani a szerverre. Ez után rövid idő elteltével a szobában vagy privát beszélgetésben megjelenik a tartalomnak megfelelő gomb.

Küldhető formátumok: A feltöltött fájlokat a szerver 24 órán át tárolja, majd ezután végleg törlődik onnan.
Feltölthető maximális fájlméret jelenleg 50 Mbyte.

Szabályok:

Az üzemeltető nem kívánja az oldalt moderálni, a tartalmat cenzúrázni vagy a felhasználókat bármiben korlátozni. Ugyanakkor szigorúan tilos az oldalon a hatályos magyar törvényekbe ütköző tartalom közzététele! Ilyen jelegű hozzászólás közlése esetén az törlésre a felhasználó fiókja pedig korlátozásra, súlyosabb esetben tiltásra kerülhet.

chatchat.hu
« Vissza